n

n

20 iulie 2011

Reginele rosii si pampalaul pepene- primul...-poze


Seminte de pepene am pus pentru prima data si m-am trezit cu aceasta minune. Habar nu am despre cultura pepenului, atat stiu, ca au nevoie de multa apa- incerc sa le dau si astept tare curios sa vad ce se va mai intampla.


Rosii- minunatele regine ce ma chinuiesc pana la disperare prin grija pe care sunt nevoit sa le-o acord si nu ca nu mi-ar face placere, dar cu ele totul imi pare exagerat- si poate tocmai de aceea le simt regine.

Amestec de seminte am pus in gradina, plicuri de seminte cu poze aratoase si cu multe promisiuni, acum cand mi se infatiseaza in realitatea lor, nu stiu inca ce sa cred si ce sa sper, stiu doar ca trebuie sa am mare grija. Dar cel mai multumit si mai cu grija urmaresc evolutia rosiilor nascute din seminte pur romanesti. Este adevarat, arata si se simt mai inferioare fata de celelalte dar eu unul nu ma las si vreau sa le am si sa le simt langa mine- sunt de fapt rosiile copilariei mele traita la bunici si nu vreau sa ma despart.

Poate de aceea nu vreau sa le stropesc fiindca in sinea mea am incredere si bucurie pentru clipele in care respiram copilaria in stratul de vinete, de rosii, de struguri minunati si de o alta lume.
Si poate ca am ramas copilul de atunci.

6 comentarii:

  1. rosii cu gust de copilarie la bunici. ce poate fi mai bun de-atat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat, ce poate fi?
    Si ma mai intreb- putem oferii mai departe?
    Si cred-bucurie pentru bunicii care mai pot si pentru nepotii care vor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am pastrat seminte de la rosiile de anul trecut, rosii care intradevar au gust de rosii. Eu mancam rosii asa bune cand mergeam la nasi la tara pentru ca bunicii stau in oras. Acum m-am mutat eu la tara ca sa pot sa mananc ce imi place si ce are un gust adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniel, Florin - se pare ca orasul nu ne-a pervertit simturile, inima, mintea. Eu zic ca putem oferi asta bucurie mai departe, mai mult, ca TREBUIE sa oferim mai departe. Copiilor, nepotilor, celor deschisi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sunt tare curios daca copii mei o sa intre in gradina. La cum merg treburile in ziua de azi. Poate o sa ii invat de mic .. dar trebuie sa fie din placere.

    RăspundețiȘtergere
  6. Al meu copil nu stie ce inseamna minunea si copilaria naturii, a ierbii, a pomilor incarcati de rod, al fanului abia cosit- chinul de a-l strange in plin soare in capite si mai apoi in furcituri,si nu este vina lui fiindca o alta lume a luat locul trecutului si nu vreau sa cred ca tot ceea ce este bun si frumos in lume a fost- vreau sa fie si pentru copilul meu chiar daca aceasta frumusete are o cu totul alta forma si culoare.
    Acum dupa cum merg faptele, nu cred dar sper...inca ...

    RăspundețiȘtergere