n

n

23 iulie 2011

Sfaturi gospodaresti- ardei in bulion si rosii la sticle

Printre carti, a-m gasit una...

...e batrana, vai mama ei!, nascuta in 1966, m-a surprins prin continut vast si prin cele cateva retete de care eu unul nu am auzit.

Ardei conservati in bulion.
Se spala ardeii, se scot cotoarele, se scutura de seminte si se pun intr-un vas mai mare cu apa clocotita si putin sarata. Nu se lasa in apa clocotita decat cateva secunde, apoi se scot cu ajutorul lingurii de spuma si se pun intr-o sita ca sa se scurga bine de apa. Dupa ce s-au racit se asaza ardeii in borcane fara ca sa fie indesati. Se toarna peste ei bulion de rosii bine racorit. Se acopera si se fierb in baie de aburi, jumatate de ora timp de doua zile la rand.

Rosii la sticle (pentru ciorbe).
Rosiile coapte si bine spalate se introduc o clipa in apa clocotita. Se curata de pielita, se taie in doua, se scutura bine de seminte si se taie in fasii subtiri. Se pun apoi in sticle cu ardei taiati ca fideaua si cu verdeata. Zeama scursa de la rosii se toarna in sticle. Se acopera cu ceolofan si se fierb in baie de aburi doua zile cate un sfert de ora.

Si mai sunt si alte retete- voi mai scrie.

2 comentarii:

  1. super ! mai nou , am citit undeva despre semintele de ardei...sunt nemaipomenite prajite in tigaie , puse in sosuri , salate...asaca...le pastram :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Astept si sper sa citesc pe alte bloguri, retete cat mai vechi- interesanta povestea semintelor de ardei!

    RăspundețiȘtergere