n

n

28 aprilie 2013

Intrebare

oare !??- am mancat vreodata alune inecate in ulei de masline-----gamburi de nuci fierte peste un strat de fistic dulce, adus din cea mai calduroasa podgorie, ---flori de corcodus imbaiate in zeama de zmeura, ---zambet incaltat in fir de mar,---pas de dute mai incolo, bun prieten intre o dulce si o acra floare, vecine cu o umbra si cu un soare ce abia asteapta sa se opreasca din mers !?----oare!?

25 aprilie 2013

Gradina de legume in aprilie

salata din trecutul an cea din acest an este inca mica si prea bine nu-i cade caldura ce brusc a venit- ar mai fi stat un pic in racoarea primaverii si-n macar doua ploi un rest de strat de patrunjel, ramas si el peste iarna fara ca treaba sa-i am, sa-l gadil sau sa-l incerc ar fi trebuit sa se denumeasca strat de spanac...,dar a iesit o tentativa- mai cumpar un kil din market si cu un kil si zece frunze fac un blid de mancare ( bineinteles, daca mai bag si doua ochiuri in farfurie, sa ma vada cum ma indestul....) dupa trecutele ploi, s-a intarit pamantul peste gradina si cel mai mult au de suferit firicelele mici de orice incearca sa treaca prin aceasta crusta--pana si celor de ceapa le este greu sa se miste prin stratul inghetat de aceea incerc sa ajut impreuna cu coltii sapaligi, pamantul sa-l misc, sa-l aerisesc sunt mici podoabele de morcovi si de patrunjel iar bulgarii de pamant uscat par bolovanis de netrecut- sapaliga si-un strop de apa sunt in aceste zile, prietenii copiilor din gradina mai este prin gradina, usturoiul si ceapa de peste an- adevarat in proporti mai mici, dar tare vesele mazarea care se simte cel mai bine fiindca are inca umezeala in sol si din ea, zambeste vesela pe dinafara- aici s-a legat de primul fir de ata e liniste in gradina- seminte de rosii, dovlecei, floare de soare si dorinte, stau inca in pamant....si-n rest sunt flori o buna zi! de aprilie...

23 aprilie 2013

Gugustiuci in corcodus

cuib de gugustiuti, in corcodus, la vreo patru metrii distanta de acest blog... ...si cu parere de rau, imi pare......ca sunt prea tineri, ei si pomul in care sau gandit sa....dar speranta am si cat de fel si chip voi incerca sa fiu alaturi de ei---doar suntem vecini!

22 aprilie 2013

Teliuc- mina si lacul

...dupa douazeci si ceva de ani..., acelasi drum, o alta bicicleta... ...in drumul inspre Cincis, pe stanga..la vreo suta de metrii... aceasta minunatie ce in trecuta vreme era o intrare de mina si-n veselia capitalului s-a transformat intr-un lac...ce creste...si in sus se duce pescuitul este interzis acum, stiu asta si tocmai de aceea nu acesta este motivul pentru care am ajuns acolo. ...ci acesta... si acestea... si curaj nu am pentru a merge mai departe prin tunelurile minei------mai bine, langa intrare, la pescuit de..........si dat din pedale pe o bicicleta ce m-a intors in timp in asta zi si ma aruncat inainte pentru cele viitoare.............Aceasta a fost o parte de zi din duminica...-Duminica placuta!

20 aprilie 2013

16 aprilie 2013

acum cand totul devine frunza si floare, s-a trezit la viata si firma locului meu de munca...,si nu am timp de gradina de nimic, parca nimic altceva...,parca nenorocitul loc de munca ar fura toata energia si puterea de a face si altceva corcodusul a inflorit, doar o ora pentru mine peste batranul mar, trece o veverita doar de noi vazuta mazarea si din nou, eu...ce trebuie sa inchid pentru a merge la locul de munca unde mai omoram o frumoasa zi.... Sa aveti gradini frumoase!