n

n

24 martie 2015

A rasarit mazarea- pui, pui, sa nu- i fie de deochi!

De inceput, zic ca am schimbat telefonul vechi cu unul facator de poze.
Acum sunt tinerel si orice vad imi pare interesant, de luat in chip....dar sa trecem peste si sa revenim la gradinile noastre.
Astazi am pus seminte de ridichi, am dat cu grebla prin gradina,- altele, si printre ele am auzit vorba vecinilor din solar...
-...aaa, uite un fir de ceapa- pui, pui, sa nu-ti fie de deochi!
Dadeam cu grebla si zambeam amintindu-mi de Ana, femeia care era stapana solarului si care intr-o buna zi s-a suparat pe ceilalti si le-a lasat solarul in grija.
Nu-i treba mea, mi-am zis..., pui, pui sa nu le fie de deochi ceapa abia rasarita...si-am continuat prin gradina.....,unde......, pui, pui, sa nu-i fie de deochi, -am descoperit prima mazare

19 martie 2015

Cum se pune arpagicul

In jur de trei kilograme de arpagic, ne sunt suficiente. De obicei le cumparam din piata insa mai sunt si intamplari precum aceasta, din Kaufland.
Nu-s prieten cu literele scrise marunt- sincer, ma mir cum de am putut vedea candva, o asemenea marime. In fine, ajuns acasa, am pus ochelarii si-am citit.....
Arpagic (Allium cepa) Soi Piroska rosu. Calibru-8/ 14 mm. Nr. lot 2014/1. Greutate neta 450  plus, minus 5%. Tara de provenienta; Olanda.
Instructiuni de plantare- se planteaza primavara si toamna. Distanta intre randuri -25-30 cm, intre plante pe rand 8-10 cm si adancimea de 3 cm..
Distribuitor- S.C. ............
Acum, as spune un alt aspect- imi place cand vad steagul tarii  peste produsele din magazine, chiar daca din pacate nu se intampla asa de des ori pretul este peste masura mea...., insa cruzimea de a cumpara arpagic adus dintr-o tara care nu ne vrea  intr-un spatiu senghenian, saksperian. etc. ,imi pare o mare hotie ,si-au reusit asta ....cu nenorocitul acela de scris marunt....HUU!

15 martie 2015

Litera H

Sunt uneori prin viata, momente sarace,, momente ce trebuie umplute cu ceva.
Astazi a fost o intrebare- ce rost isi are litera H ?
Am analizat problema si am ajuns la concluzia ca e degeaba-
- in primul rand, nici nu poate traii singura- ea are nevoie de alte litere- HAS sau HI-
-mai apoi, se poate fara ea-, oricine intelege chiar daca pare ciudat- unedoara, anorac, uligan,...
-si-n final, nici macar nu vrem sa o pronuntam -- cheie, chelie, imperechere....
Desigur, tot ce-am scris este o prostie fiindca cHiar deloc nu-i treaba mea aici, printre litere, unde ma pricep ce-l mai putin.Ce ramane, este ciudatenia plictiselii- chiar, litera H?!
Vise placute!
Acum , e tarziu, da eu ma minunez de filmul- Nunta muta,  cu Luminita Georgiu. in regia lui Oratiu Malaele.
Pe Tvr, 2.

12 martie 2015

Despre gradini, despre paznici, despre locul meu de munca.

Despre gradini- am intalnit in fata blocului un vecin, impatimit -si din toata vorbaria noastra am retinut  ca -cine are gradina incarcata de furnici, a-r trebuii sa puna acum in pamant, semintele de morcovi si patrunjel. Si poate ca are dreptate- eu mi-am lasat furnicile in pace si in trecutul an, au stapanit mare  din inceputul gradinei, lasandu-ma  din  doua randuri de seminte de patrunjel, la doar jumatate de raspuns,

Acum, in aceste zile, televiziunile anunta ploi, - eu am doua straturi goale in gradina si-n gand am sa urmez parerea vecinului si sa pun in ele seminte de patrunjel si morcovi---sper doar sa nu cada apa  peste mine atunci cand va fi..
Despre munca- in urma cu ceva nopti, un  paznic a trecut la fapte-  ..de unde sa stie el ca ,,,,camerele video aveau putere si in intuneric...si astfel a dus cu el si concedierea lui, ..dupa  cateva zeci de kilograme de fier. Astazi, ca un fel de aplecare, de rusine, de ....mai lasa-ne in continuare , firma de paza,...paznicii  sau adunat gramada la iesire ...si-au descoperit umbland prin plasele oamenilor---doua kile de vopsea albastra---juma de litru de dezinfectant  pentru toaleta,---trei platbenzi,---patru duze uzate de cupru,-- si-n urmatoarele
 zile, dupa cum am auzit, cei prinsi, vor fi dati afara........
Viata de constructii metalice...,pe care, apropo, le-am gasit si pe internet- au venit blogarii din oras, au vorbit cu ,,,,conducerea, au facut poze, scris pareri si cam asta e . A!...,si am zambit.

9 martie 2015

Otetarul galben

Otetar galben- doua cuvinte despre care habar nu aveam ca pot fi  vecine. La  Dedeman exista un spatiu dedicat gradinilor si-n acel loc mai este unul mic in care sunt tot felul de plante vandute cu 50 la suta reducere fiindca tocmai se afla in moarte cerebrala- ei bine, acolo e bucuria mea de copil- cumpararea si salvarea a ceva necunoscut. Acum a fost otetarul galben, un copac sosit de prin Asia, incarcat de flori in iunie si iulie si cu o  mare bucurie pentru albine. Si abia astept sa-l pun in gradina.
Si poate ca ar mai fi ceva de scris- in urma cu o luna, cand nu ne-a  mai ajuns decadenta din casa, am cumparat un fotoliu rulant,  impreuna cu el am facut si vizita prin dedeman-  eram o normalitate, eu si sotia mea...ceea ce nu-mi pareau la locul lor, erau toate privirile simtie in ceafa si nesimtirea celor ce au parcat langa noi pe locul destinat persoanelor cu handicap...,dar nu ne-am suparat, nu putem fi suparati pe Romania. Somn usor.

5 martie 2015

Salina Turda

Salina Turda- fiindca aveam drum la Cluj, am facut un mic ocol in Turda si am coborat pentru prima data in maruntaiele pamantului- maruntaie din sare, adevarat- si trebuie sa spun ca am descoperit o alta realitate, nefireasca pentru mine si in acelasi timp, incarcata de simturi.
Fiindca gradinarul nu-si afla locul-- fiindca priveam ce au putut unii oameni--fiindca admiram
..fiindca imi este greu sa inteleg atata munca - neaparata- pentru o simpla sare
...fiindca toate acestea si frica mea de adancime, au spus ca salina Turda este o minune, eu, ma aplec in fata celor ce au facut salina.