n

n

20 decembrie 2011

Adevarul despre revolutia mea din 1989

Pe televizor am vazut in aceste zile, revolutionari ce sau pornit la lupta pentru drepturile lor pe care parlamentarii acestei tari vor astazi sa le uite.
Si mi-am adus aminte si am inceput sa rad cu un ras ciudat, de aducere aminte, de parere de rau si de roman traitor intr-o Romanie pe care o simt uneori, prea bogata in diversitatea ei.
Aminte mi-am adus despre acele zile friguroase de iarna ale lui 89, despre cele trei saptamani in care noapte de noapte am pazit unitatea militara..., de teroristi..., ascuns fiind intr-o groapa ce s-ar fi vrut a fi transeu personal, de cainele vagabond cu care am trecut doua nopti friguroase, de cele patru perechi de ciorapi si de izmene in care abia mai incapeam, de bocancii pe care ii puneam la margine de groapa fiindca in piciore nu-i puteam pune...,le tineam sub mine ca intr-o rugaciune si astfel imi era un pic mai cald, despre..., Doamne!...,cate ar mai fi de adus aminte!
Gloante au trecut in acele nopti pe langa mine si nu le uit nici acum sunetul- urmele lor le vedeam cand se lumina de ziua, in copacii ce ma inconjurau ........si eu unul credeam in nestirea si-n frigul meu ca sunt pornite din arme de teroristi.
Nu era asa, alte zile urmatoare mi-au aratat adevarul si alti ani mi-au deschis ochii- pacat este ca acum prea multi romanii ii au inchisi.
Cat despre revolutionarii acelei ierni..., pentru mine au fost oamenii simpli ce traiau peste drum de unitate si care imi daruiau slanina si caltabos peste un gard gaurit de gloante pornite din arme de teroristi imaginari.

Adevarul despre revolutie vi-l pot spune eu- nu am interes in a mintii fiindca eu nu sunt revolutionar si nu primesc acei bani si acele privilegii pe care le au ei si pe care de fapt nici nu le vreau--eu mi-am facut doar datoria de soldat

si inca ceva- fiind aproape de Bucuresti, o companie de infanterie din unitate a fost trimisa in capitala- doi soldati au murit...
ne-am adunat cu totii pe platou pentru a aduce un omagiu pentru sacrificiul lor ---
...nici nu stiu cum sa-mi mai aduc aminte---vorbea comandantul unitatii ...si ne-a spus despre dragoste de tara si mai apoi ne-a spus si numele soldatilor morti..
si......... le-a amestecat numele si prenumele...,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu