n

n

25 iunie 2011

Seceta in gradina2

Am pornit a uda plantele gradinei cu un cer incarcat de nori negrii si mai apoi si de tunete tarzii, semn ca poate undeva ploaie este. Si am smuls din buruieni si am udat din nou cu apa adusa de junior in galeata si stropitoare si din nou am smuls in timp ce pustiul meu radea de mine aducandu-mi apa- tu chiar nu vezi ca vine ploaia!?
Si a venit, cu vant rece si cu putere a venit si a tinut vreun sfert de ora. Ascuns sub leagan priveam spre gradina si parca o ciuda intreaga ma inconjura, taceam in ea si doar priveam. Cand totul sa oprit, mi-am ridicat oasele si am continuat sa ud pasind peste ceea ce ar fi trebuit sa se cheme noroi- in el am facut un semn cu un bat, pamantul uscat ce a iesit la iveala parca radea de mine si in acea clipa am strans tot si am plecat. Privind in urma am vazut cateva fire de fasole, de ardei si rosii, zambeau putin triste fiindca doar ele au reusit sa primeasca un rand de apa de la mine.
Ascult Pasarea Colibrii si ma intreb- de ce ar interesa pe cineva prostiile mele? ...mai bine in loc de raspuns scriu cu stiinta ca peste un an as putea citii si stii...
...mult bine pentru mine si peste un an!
maine am de gand sa merg la pescuit si-am sa scot din husa cu mult drag si placere telescopul de sase metrii facut din fibra de carbon si daca nori si fulgere vor venii, voi continua sa pescuiesc fiindca stiu ca nu va ploua si fulgerul nu ma va lovii. Glumesc...

3 comentarii:

  1. daniel, pana azi nu am stiut de blogul tau, il descopar cu incantare.acum cam o luna am fost si eu la Cincis, am aflat istoria trista a acestui lac. Dar lacul este o splendoare, era in prohibitie atunci, eu nici nu mi-am luat sculele , dar mai toti pescuiau.
    Trebuie sa ma duc o data sa pescuiesc, cam ce peste este si unde se pescieste in aglomeratia aia de corturi, masini si oameni care se scalda?

    RăspundețiȘtergere
  2. si la noi , doar amenintari de ploaie, coduri galbene in care nu mai cred, nori, fulgere, tunete( cainii speriati varati care prin cine stie ce cotlon)si ploaie- stropeala cat sa ia praful. si noi udam mereu in gradina, ca altfel se alege praful de toate.

    RăspundețiȘtergere
  3. In aceasta perioada se prinde platica, dar numai noaptea, in anumite locuri mai ferite de galagia scaldatului si neaparat cu nadire multa. Desii sunt multe specii de pesti, lacul este tare zgarcit cu pescarii, poate ca se razbuna astfel pe oamenii ce braconeaza noaptea cu plase si curent.

    ...si in sfarsit, s-au coborat si norii peste gradina mea si asta doresc tuturor gradinilor.

    RăspundețiȘtergere