n

n

15 decembrie 2015

Cum pastram pestisorii pentru pescuitul la rapitor

Doar pentru pescari- in urma cu multi ani, pe cand incercam sa ma apuc de pescuit, aveam prin alte parti, un gand de a sosii cu ceva nou in aceasta bransa.
Ei bine, in aceasta iarna fara zapada si copca in gheata, in vremea in care  toata lumea s-a pornit in vremea cumparaturilor, a curateniei si a pregatirii de  toate mancarurile posibile, de parca un intreg an au stat in foame si mizerie, gandul meu de pescar al lunii decembrie, zice asa
- stim ca spre sfarsit de toamna, tot pestele marunt se aduna intr-o gramada ordonata si in marile lacuri coboara la adancimi si curenti, numai de ei stiuti si ca prin acest fapt, rapitorii care au un alt alt fel de a fi, nu reusesc sa ajunga la ei-----la drept vorbind, nici nu prea se omoara sa-i ajunga, frigul iernii le-a cam pierit pofta de mancare.
Si totusi, in iarna, pe sub copci, se mai prind rapitori cu mintea uitata prin vara, ,,,,la pestisor viu- salau, stiuca si in mare parte, cretinul biban.
Greutatea pescuitului in acest sezon se afla in prinderea aproape imposibila a pestisorilor cu care se poate pescui  rapitorul.  Ei bine, problema a-m rezolvat-o in felul urmator- prin septembrie, in vremea cand inca caraselul mai tragea, am prins vreo treizeci, la marimea potrivita pentru pescuitul  de rapitor si i-am pus in recipientele de fructe si legume din frigider.
I-am prins de prin balti, i-am lasat vreo doua, trei zile in apa lor, undeva mai la racoare pentru a se mai golii de mancare  iar mai apoi i-am pus intr-o apa curata care avea cam aceeasi temperatura si i-am dat la laditele de legume din frigider.
Traiesc acolo toata iarna si la fiecare pescuit, iau cinci dintre ei- le mai schimb apa de vreo doua, trei ori, avand grija ca apa sa aiba aceeasi temperatura....si-n rest, ce mai zic- -----inchei cu o gramada de stiuci si multe kilograme de salau, pe care nu le-am prins niciodata.
Sa prindeti pesti mari si frumosi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu