n

n

29 mai 2014

Povestea solarului

Sau cunoscut de tinerei- ea o fata cu parul balai, harnica si mandra, venita dintr-un alt sat, dupa el- baiat tocmai scapat de pe bancile unei facultati, cu mare incredere in el si-n ceea ce va fi prin casa in care sa nascut si-n jurul ei si a parintilor Dupa un timp a aparut un magazin satesc in care ea se ocupa cu baniii si aprovizionarea iar el cu vanzarea si linistea magazinului.
Timpul a trecut, a sosit internetul prin sat- o bucata de teren  sa alaturat locuitei, un solar au pus pe el si fata cu parul balai trebaluia in fiecare seara prin el, in timp ce el, persoana importanta- magazina magazinul, de dimineata pana seara incheiata ca de obicei, cu prietenii, la o sticla de bere.
Totul pana in una din zilele sfarsitului de iarna, cand o vorba a inceput sa se umble prin gurile oamenilor din sat- a fugit Ana lui.....,a luat toti banii din magazin, masina albastra, hainele si-n seara,  a fugit cu unul pe care la cunoscut pe internet.
Acum, daca este adevarat, ce a fost intre ei, precum si ceea ce a fost dupa, zic eu ca nu trebuie sa ma priveasca - in fapt, nu am vrut sa spun altceva dacat istoria unui fost mandru solar
Acesta,cu dor de Ana, prin care traiesc mandre, salatele batrane.

4 comentarii:

  1. Vecini de-ai tăi? Oricum ar fi, e trist. Dar nu foarte. E în firea lucrurilor ca ceea ce nu mai merge să se-așeze altfel, la un moment dat. Pentru soț: o ușă închisă-n nas înseamnă o ușă deschisă în altă parte, obligatoriu.
    Iar solarul va putea fi pus la punct și mânuit și de cel care a rămas „meșter” unic (și asta numai temporar, probabil) peste gospodărie. Greu, dar sigur îi va fi mai bine astfel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trist? Adevarat- Ana a nascut o fetita care din pacate a murit la 9 saptamani. Satul vorbeste ca ar fi blesteme- le aud vorbele de dincolo de salcii, in timp ce-mi vad de gradinarit.
    Cat despre vecin, - ai dreptate, un vecin care o duce bine, e o binete si pentru mine.Zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara.
    Sa fie tragedie sau doar o palma primita de la viata.
    Ramane de vazut, oricum, pacat de solar.O investitie care promitea.
    O seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarul este ca am avut o mare indoiala in a scrie povestea solarului- fiindca nu ma priveste pe mine si nu este in curtea mea- dar ma ajuns Ion a lui Rebreanu si parca as vrea sa citesc.
    Cat despre solar- cine mai stie in lumea asta, unul in care pamantul se uda cu un pet gaurit ?
    Acum sfarsesc toata povestea aici - mai bine scriu despre gradina mea. Buna noapte sa fie

    RăspundețiȘtergere