n

n

2 august 2012

Mercurial- rosii, castraveti

Un aprozar s-a deschis langa bloc. A fost bine in prima luna, a fost si o coada-. ..mai apoi toate au inceput sa se scumpeasca si coada s-a mai micsorat. Astazi i-am trecut pragul si mintea mea de gradinar s-a pornit la drum--
Cartofi-1,20

Rosii-2,50

Castraveti-2,50............................

...pentru ce un pret egal intre castraveti si rosii!?

...pentru ce o asemenea furaciune, minciuna si nedreptate intre ceea ce inseamna samanta,munca si bucuria reusitei de a avea o rosie sau un castravete?

Fiindca eu unul recunosc- castravetele il pun si-l raspun- de iasa sau nu, o pot lua de la capat..., pe cand rosia sau samanta ei!? GREU este cu ea si meritul reusitei de a avea un bulion in camara apartine gradinarului, grijei si seriozatatii cu care el priveste, pliveste si grija are de rosie.

Si cred ca exista un nefiresc si ca nu are cum---niciodata..., o rosie care este o regina, nu se poate compara cu orice neam de leguma si mai ales in acest caz cu vagabondul castravete

2 comentarii:

  1. Dacă asta ar fi singura nedreptate ar fi mult mai calmă viața noastră, dar în țara noastră nu e posibil așa ceva. Ne rămâne doar să visăm. Lucrul prezentat de dumneavoastră nu e atât de grav în comparație cu mafia din piețe de care se știe dar nu se face nimic.Mult spor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult spor!- tie si blogului tau...

    RăspundețiȘtergere