n

n

21 august 2012

Pretul legumelor

Aud ca fasolea a ajuns la pret de carne de pui..., stiu ca rosiile nu sunt asa multe prin piata si ca, castravetii "cornison" au un pret umflat ---- stau si ma mir in urma a toate acestea si nu stiu ce sa mai cred despre mersul pretului legumelor ce mie unul imi pare a fi firesc dupa munca depusa pentru fiecare leguma in parte---si vad si aud ca numai asa nu este. O concluzie de a-s trage ar fi ca...undeva, cumva, exista interese ce nu au nici o legatura cu gradinile acestei tari si ca ele ne hotarasc pretul legumei din gradina noastra..., a-l muncii noastre in fapt, si nu este normal.

2 comentarii:

  1. Se pare ca nici macar aici, la piata, nu suntem inca "economie functionala de piata"
    Acum sunt in Germania. Aici, de doua ori pe saptamana, se organizeaza piata: vin oameni cu rulote, cu diverse produse, legume, flori, fructe, patiserie, alifii din plante medicinale, esarfe, etc.,etc., si cu mandrie afiseaza etichete "productie proprie".
    La spartul targului (la ora H, disciplinati, nemtii isi strang jucariile si lasa locul gol) poti cumpara la preturi de nimic de la cei care prefera sa nu-si duca marfa inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand vei revenii...,adu te rog si o parte din Germania...

    RăspundețiȘtergere