n
12 februarie 2013
Vegeta- legume deshidratate
intr-un timp din urma, o punga de Vegetable soup mix--dehydrated--north okanagan valley--product of Canada--a ajuns in casa mea
si de atunci strabat netul asta in cautare de idei pentru uscarea legumelor. Am gasit aparate dar bani nu vreau sa dau, am gasit idei si incerc sa le combin, pentru a iesii ceva bun fiindca consider ca merita
vegeta, made in Romania- tara zapezilor si inca o data
vegeta, made in Canada- tara legumelor.....................................,hai sa fiu serios, fiindca pot......, pamantul il am...., mai trebuie sa fiu canadian....
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Si pe mine ma bate acelasi gand de multa vreme, si nici eu nu vreau sa dau bani multi pe aparatul de deshidratare. si mai e ceva: nici nu vreau sa capete gustul ala nesuferit de buruieni uscate care strica gustul oricarei mancari.
RăspundețiȘtergereeu am facut proba vara trecuta: intai radacinoase date pe razatoarea mare, puse in tava tapetata cu hartie si acoperite cu o bucata de perdea. ziua - afara, in plin soare, noaptea - in masina cu usile inchise. apoi am uscat verdeturi la fel si la final rosii si ardei, rosiile doar cherry, taiate in 2 sau 4, iar adreii fasii subtiri. le-am pus apoi pe fiecare in punga de hartie si in octombrie am facut amestecul (deja devenisera crocante si le puteam rupe). a iesit bun-bun, dar prea putin, de, asa e la experimente.
RăspundețiȘtergereeste bine, fiindca prin aceste inceputuri, trebuie sa iasa ceva bun. Am cautat pe net si variante mai mult sau mai putin de inteles, am gasit, si dincolo de ele doua principii am banuit---cel al geamului deschis, prin care aerul intra in casa prin partea de jos a geamului si se ridica cu multa caldura prin cea de sus. Tot ceea ce trebuie noi sa facem este sa punem legumele la uscat, in acel spatiu..........si cel al vanturilor care spune ca spatiul aflat sub un pod, este locul in care vantul va capata cea mai mare tarie----deci...,drept urmare, pentru ca legumele sa aiba o uscare cat mai rapida, spatiul in partea de sus trebuie sa fie mai redus decat in cea de jos si astfel aerul incalzit in partea de jos se va ridica cu multa bucurie si constrans la un moment dat de inghesuiala, va usca mult mai repede, legumele, ciupercile si dusmania vecinilor....,zic eu......................acum..., idei am.., si sper ca le-am dat si altora..., astept pareri.....
RăspundețiȘtergereCred ca o varianta buna ar fi si uscarea in cuptor. Nici eu nu am incercat, dar as vrea. Poate la anul, iar daca te interesezi tu, poate ne spui si noua concluzia la care ai ajuns si metoda cea mai buna de pus in practica. Ca sa nu o luam si noi de la capat cu cercetarea.
RăspundețiȘtergereexista mai multe metode de uscare si in mod cert cea mai buna este cea pe care o aplica fiecare in parte- totul este ca noi sa fim multumiti. nu sunt specialist, sunt doar interesat si imi doresc rezultate cat mai bune --sa ma laud, astept
RăspundețiȘtergereEu , anul trecut, am uscat legumele la mansarda care,nefiind terminata,deci numai OSB,acoperis si polistirenul exterior, a contribuit excelent la uscarea lor.
RăspundețiȘtergereChiar acum 2 zile am vazut in Cora oc punguta mica de legume uscate,cm 80-100 grame sa fi avut,era aproape 10 lei.Extraordinar de mult,mai ales ca eu as pune o punguta din aia odata la o ciorba.
la anul voi usca mai multe ,pentru ca le-am prins gustul. Am invatat de la Vasi :)
imaginatia este fara de sfarsit iar daca mai suntem si informati, succesul este al nostru----spor in toate!
RăspundețiȘtergere