n

n

19 martie 2015

Cum se pune arpagicul

In jur de trei kilograme de arpagic, ne sunt suficiente. De obicei le cumparam din piata insa mai sunt si intamplari precum aceasta, din Kaufland.
Nu-s prieten cu literele scrise marunt- sincer, ma mir cum de am putut vedea candva, o asemenea marime. In fine, ajuns acasa, am pus ochelarii si-am citit.....
Arpagic (Allium cepa) Soi Piroska rosu. Calibru-8/ 14 mm. Nr. lot 2014/1. Greutate neta 450  plus, minus 5%. Tara de provenienta; Olanda.
Instructiuni de plantare- se planteaza primavara si toamna. Distanta intre randuri -25-30 cm, intre plante pe rand 8-10 cm si adancimea de 3 cm..
Distribuitor- S.C. ............
Acum, as spune un alt aspect- imi place cand vad steagul tarii  peste produsele din magazine, chiar daca din pacate nu se intampla asa de des ori pretul este peste masura mea...., insa cruzimea de a cumpara arpagic adus dintr-o tara care nu ne vrea  intr-un spatiu senghenian, saksperian. etc. ,imi pare o mare hotie ,si-au reusit asta ....cu nenorocitul acela de scris marunt....HUU!

6 comentarii:

  1. dimpotriva !!tre' demonstrat [asa, cate-un pic] ca si de ne vor si de nu ne vor in spatiu lor ,..la plantele lor le prieste de minune ,spatiul nostru....[cica]

    RăspundețiȘtergere
  2. interesanta ideea spatiala..., si inca ceva- de cand am pus arpagicul olandez in pamant,ma tot intreb- de-oi manca ceapa respectiva, voi vorbe olandeza?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, asta e un motiv serios pentru a le refuza si noi marfa! Desi eu nu m-as fi gandit la asta... Iti admir gandirea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarul este ca Fabricat in Romania, este un bun pe care ar trebuii sa-l apreciem mai mult. Ideea cu refuzul de a cumpara marfa lor, nu-mi apartine insa nesimtirea lor interesata, le apartine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana anul asta am cuparat arpagic din piata, de la producatorii locali. Insa anul asta nu am gasit pe nimeni cu arpagic, asa ca am fost nevoita sa cumpar de la samsarii care aduc, zic ei, de la Buzau. Eu cred ca e tot din vest l-au cumparat en gros.

    RăspundețiȘtergere