n

n

6 septembrie 2015

Cum se face bulionul, altfel

Este vremea bulionului si a placerii din jurul rosiilor. In acest inceput de sezon, o idee a ajuns pe la urechea mea- ce ramane dupa trecerea rosiilor prin masina, zeama se lasa intr-o oala, peste noapte. A doua zi pulpa se ridica peste apa- se separa si se fierbe o jumatatede ora. Si-am zis sa incerc, obosit oarecum de atata fiert la bulion, si am. A doua zi surpriza a fost mare -o mandrete de pasta frageda ca o frisca, zacea in varful oalei. Cu o paleta l-am luat pana ce am ajuns la apa,- apoi am strecurat intr-o sita avand grija sa las si ceva lichid pentru fierbere. Am fiert juma de ora si la sticle cu el. Mai departe nu stiu de va fi bine pentru bulion, zic ca daca cineva doreste sa incerce, sa o faca pe o cantitate mai mica de rosii. Bulion bun!

2 comentarii:

  1. Da, Coco- am mai incercat inca o data si am facut economie la gaz....si totusi ceva lipsea....,erau acele ore obisnuite, in care framantam aburul bulionului din rosii....

    RăspundețiȘtergere