n

n

15 iulie 2011

Despre cartile din trecut

Este usor sa descrii ceea ce au gandit si au scris altii- astazi ma simt usor, deci...

Cetitorilor ce intregi decenii m'au urmarit
si
Celor cari inca ma urmaresc.
Inimosilor miei buni prieteni, cari se stiu.
Surorei mele, Fratelui mieu, Nepotilor si copiilor lor
cum si
Fiului mieu devotat, AZUR
Cu o vie afectiune.
Induiosata aducere aminte celor ce nu mai sint , dragi mie.

Calde multamiri Domnului Tzigara Samurcas, vechiu prieten, care mi-a pus originalul acestei carti indelung cautate, la indamina, nelimitat. Din Biblioteca Fundatiei Universitare CAROL I.


Tiparirea lucrarei de fata, far de asemanare in literatura universala, ar putea sa fie ca o aniversare. Iea apare la capatul a 75 de ani de existenta si a 50 de activitate literara si culturala, inca in deplina desfasurare, a celui ce o da la lumina.
Bilantul anilor de activitate s'ar putea solda cu peste o suta de carti tiparite. Pe linga cele doua reviste ;Miscarea Sociala'' , in colaborare cu P.Zosin, si Revista Ideei'', cu o durata nu mai putin de 15 ani; 1900-1915.
La o lalta, ca la un milion de exemplare, reviste si carti. Raspindite cu mina laega pana in cele mai departate colturi de tara, si peste tari si mari, pin departe-n afara, pe unde au putut descoperi si inteti cetitori, une-ori destul de zelosi.
Nu-i vorba de vre-o incununare a celui ce semneaza aceste rinduri, ci pur si simplu de-o semnalare. Unora semnalarea aceasta ar putea sa le si vorbeasca ce-va. Si pentru unii ar putea sa fie poate si-o emulare.
P. MUSOIU
1939, Bucuresti





Este minunat!... eu astfel simt si mult ma bucur ca am fost o natie, un scris si o gradina.

Sa fim sanatosi! P. MUSOIU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu