n

n

8 iulie 2012

Cum am grija de rosii

Rosiile- cu adevarat sunt reginele gradinei si isi merita comparatia in primul si-n primul rand gandind numai la grija cu care sunt inconjurate de supusi.
Greu imi este in gradina sa ma aplec asupra lor fiindca stiu ca orice atingere le poate aduce o boala, de aceea cand muncesc in lanul de rosii o fac metodic si nu amestec operatiile intre ele---cand sap pamantul din jurul lor, atat fac si in nici un caz nu le defoliez sau sa le rup copilii
Cand le rup frunzele dinspre pamant, pentru a nu-l atinge si pentru a avea o aerisire mai buna- atat fac, im nici un caz nu rup buruienile din jurul lor----se cam vede!
Daca le ud, grija am sa nu le atinga apa...Daca le leg, numai le leg... astfel incerc eu sa le tin departe de boli...ar mai fi stropitul, ar mai fi distanta cat mai mare dintre ele si ar mai fi faptul ca toate acestea le-am invatat in gradina si ca nu sunt o garantie ca ele vor ajunge bulion---o garantie am, Avem---A LUAT JUNIORUL BACUUUUUUU!!!

7 comentarii:

  1. Felicitari pt realizartea juniorului.
    Ca profesor, iti spun ca e o "realizare".
    Cat despre rosii cred ca e un mit asta cu atinsul lor. E numai o "credinta" personala, nimic fundamentat stiintific.

    RăspundețiȘtergere
  2. oo, felicitari! ce vreti sa faceti pe mai departe?

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoase rosiile!
    Felicitari si succes pe mai departe juniorului!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat despre credinta mea personala, asa si este- nu are nimic fundamentat stiintific..., sper doar sa am dreptate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte adevarat,si este foarte bine asa cum procedezi,fiecare etapa se parcurge individual deci nu le amestecam.
      Nu poti copili si apoi uda,asta ar insemna ca boala se poate propaga cu usurinta fiindca rana nu este inca suturata de la copili.Eu dezinfectez mereu foarfeca de gradina,intodeauna folosesc manusi de unica folosinta la aceasta operatie(se gasesc in farmacie) ,pana si sapa sau grebla cu tepi pentru afanare le pun cu o seara inainte intr-o galeata cu apa fiarta.
      O sa ai o recolta bogata anul acesta,si cu atat mai mult pentru ca esti asemeni mie ,gradinar de week-end,si stiu cat este de greu sa intretii o gradina atunci cand ai la dispozitie doar 2 zile pe saptamana,sau si mai rau se intampla sa nu te poti duce din lipsa timpului decat la 2 saptamani.
      Inca o data felicitari, si o gradina sanatoasa!

      Ștergere