n

n

23 iunie 2013

Musculita.neagra.de.rosie

sunt.mici.,sunt.musculite.sunt.negre.si.nu.inteleg.ce.cauta.,fiindca.aripi.au.,deci.sunt.facute.pentru.plecari....iar.eu.nu.le-am.stiut.pana.acum.si.drept.urmare.nu.stiu.ce.sa.fac.... am.cautat.prin.internet.si.multumit.nu.am.fost.de.raspuns.....,acum.astept.sa.se.scrie.mai.departe-----gradinifaine! ----scuze.pentru.moartea.tastei.ce.separa.cuvintele.........

32 de comentarii:

  1. Si la mine am vazut, dar putine, vreo 3 pe o tulpina, insa eu nu le bag in seama. Am vazut si in alti ani, nu cred ca-s pericol mare, dar eu le adunam cu mana de pe tulpini si le striveam intre degete, sa nu se inmulteasca si dispareau de la sine.

    RăspundețiȘtergere
  2. musculitele respective sunt f pericoloase ,se dezvolta in gandaci cu pete galbene care seamana cu buburuzele dar nu sunt nici pe departe dar mananca tot ...am patit- o anul trecut !..poti sa incerci cu spray de usturoi si ardei iute...zdrobesti o capatana de usturoi si o pui intr-un litru de apa impreuna cu o lingura de boia iute sau ardei iute, lasi totul o ora apoi strecori si o spreiezi pe dusmani...sau pui urzici la macerat si le lasi 3 zile apoi stropesti !....eu am invatat de la Vasi . o foarte buna ``profesoara`` vezi blogul...Vasi-gioni !

    RăspundețiȘtergere
  3. Musculitele astea fac parte din categoria afidelor. Sug din seva plantelor, o infestare severa conducand la uscarea tesuturilor atacate. Probleme grave apar colateral, prin transmiterea de virusi sau fungi, foarte greu sau imposibil de tratat.
    Exista unele solutii in panoplia gradinaritului organic, eficiente doar daca sunt aplicate la aparitia infestarii. De exemplu nsecticide de contact precum piretrul sau preparatele continand sapun lichid...plantele insotitoare care atrag pradatorii naturali ai afidelor, viespii pradatori care-si depun ouale chiar in afide sau sirfidele (hoverflies) ale caror larve consuma cu placere afide. Intre aceste plante remarc umbeliferele precum mararul, patrunjelul, coriandrul si, mai ales, pastranacul - in stadiul de plante inflorite. Atentie, pe de alta parte, mararul plasat intre rosii nu este bun pentru tomate, dar tomatele sunt bune pentru marar. Asadar, aceste insotitoare este bine sa fie in apropierea tomatelor, dar nu in imediata apropiere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am avut am stropit cu insecticid si le-am dat gata:-) Sper sa scapati de ele si sa nu afecteze foarte mult rosiile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumiri.de,sfaturi--acum.chiar.imi.fac.griji.fiindca.sunt.pline.rosiile.de.musculite......masuri.,masuri.,masuri...gradini.faine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulțumesc nu am inteles mare lucru

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma confrunt cu aceiasi problema as dori sa imi spuneti denumirea insecticidului,eu am stropit cu Biscaia si nici un rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu am aceiasi problemă cu musculitele au apărut pe câteva plante pe frunze cu ce le dau

    RăspundețiȘtergere
  9. Se fac tot felul de comentarii pe seama acestor musculite, dar nimeni ( cei care au scapat de ele ) nu au mentionat numele insecticidiului . Intrebare : care este numele insecticidiului ??? Va multumesc si va urez o recolta buna !

    RăspundețiȘtergere
  10. Aceeasi intrebare cum se numeste acel insecticid ?daca l ati folosit ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mopsilan!Voi scrie ce am observat in urma tratamentului maine!

      Ștergere
  11. Am si eu musculare negreu pe tomate.le dau cu MOSPILAN si mor.ķ

    RăspundețiȘtergere
  12. Am probleme la pepeni;frunzele se indoiesc pe margini ca o lingura,nu mai cresc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cum se numeste insecticidul ptr tomate împotriva musculitei negre

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mospilan!Azi le-am vazut si la mine ,am fost la specialist si mi-a recomandat mospilan pe care l-am dat astazi!Ieftin cand ai rosii putine!

      Ștergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maine va voi spune ce am observat in urma tratamentului cu mopsilan!Voi mai face o noua stropire daca musculitele nu dispar!

      Ștergere
    2. Am stropit cu Mospilan de 2 ori si tot au reaparut !!

      Ștergere
  15. În legătură cu mospilan si musculitele acelea negre chiar nu are nici un elect acest insecticid! Poate îmi recomandați un insecticid natural si care chiar sa fie si eficient! Va mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu dau cu putin Raid de muste si gata

    RăspundețiȘtergere
  17. Bună ziua!
    Azi-dimineață am văzut la roșii în solar,pe tulpina , musculițe negre!
    Cu ce pot da?
    Acatara este bun?
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Și eu aceeași problemă. Mospilan fără succes

    RăspundețiȘtergere
  19. Au terminat roșiile. E primul an când apare asa ceva la rosii

    RăspundețiȘtergere
  20. Pot folosii Actara!??? Pentru musculițe negre la tomate?? Dacă am stropit deja pentru mana?? La cât timp??

    RăspundețiȘtergere
  21. Au aparut niste musculite negre . Ce îmi recomandati . Va rog mult. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  22. Vreau un sfat de la un specialist nu părerile altora

    RăspundețiȘtergere