n

n

14 august 2014

Rosii la borcan

Sunt castravetii pregatiti pentru muraciune., insa nu despre ei vreau sa spun, ci despre rosii, despre putinele rosii ale acestui incercat an.
In zi le-am adunat, peste masa din bucatarie le-am asezat si-apoi am tot gandit- ce pot sa fac cu asa putine rosii, scapate din suparata mana?
Si-am bantuit internetul si iata-le
....doar ca si in fel firesc- in reteta internata, borcanele erau de 400 de grame iar deasupra erau frunze de busuioc.
Ale mele borcane, fiindca pur si simplu....au 7, 800de grame, au dreptate cu cei doi catei de usturoi insa fara frunze de busuioc- in loc,  am pus cimbru uscat.
Deci, originea limbii romane-- se ia un kilogram de rosii, se taie felii, se pun in borcane de 400, deasupra se pun cate doi catei de usturoi si cateva frunze de busuioc. Se inchid borcanele, se pun in oala, acoperite cu un centimetru de apa, cu foc tare pornit pana la prima fierbere- mai apoi cu foc redus timp de o ora.
Se lasa borcanele la locul lor pana a doua zi.
Apoi, in timp, ceea ce se afla in borcane, ajuta la facerea celor mai minunate sosuri.
Pofta buna!

O zi, dupa- am uitat- rosiile le-am lasat un strop in apa fierbinte si le-am dat jos pielitele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu