n

n

12 august 2011

Legatura de patrunjel

Intamplator am ajuns sa intalnesc revista Femeia.
Sucul care te intareste.
Iei o legatura-doua de patrunjel verde si alegi doar frunzele, pe care le arunci in storcator. Deasupra pui apa cat sa acopere frunzele. Pasezi apoi pana la omogenizarea completa. Rezulta un suc destul de vascos si foarte puternic, care se poate bea ca atare sau filtrat printr-o bucata de tifon. Este recomandat ca sucul sa se bea imediat ce a fost preparat. In nici un caz nu se tine la frigider mai mult de cinci ore. Bei zilnic sucul, preferabil inainte de a manca. Cura dureaza doua saptamani si este ideala pentru detoxifiare si fortificare.

Verde crud impotriva ofiliri
Patrunjelul este si un veritabil cosmetician profesionist. Lotiunea de patrunjel face minuni cu tenul ofilit sau cel gata-gata sa se umple de riduri. Trebuie doar sa-ti cureti fata, dimineata si seara, cu ea. Pui la fiert, sa clocoteasca5 minute, un pumn de frunze proaspete de patrunjel intr-o jumatate de litru de apa. Lasi apoi acoperit inca 10 minute, cu focul stins. Strecori si torni intr-o sticlita foarte curata, care se poate inchide. Nu se pastreaza mai mult de 10 zile.

Ac de cojocul cancerului
Frunzulitele verzi au calitati antitumorale(contine un aminoacid numit histidina, care franeaza dezvoltarea tumorilor) si antialergice, contine apiol, vitaminele B si E, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, sulf, iod, clorofila. Studiile facute pe animale au demonstrat ca uleiurile esentiale continute de frunza de patrunjel au capacitati antitumorale , dar si de a neutraliza substantele cangerigene din...tigari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu