n

n

21 august 2011

Pescuit langa steril- Deva

Am mai trait o noapte pe mal de apa, pe mal de Mures,- undeva,dupa un deal de steril la iesire din Deva ramas acolo din alte vremuri, am pescuit, am prins si peste,- un frig in noapte l-am trait si o ridicare de ceata din apa Muresului mi-a bucurat privirea in dimineata. Parere de rau am avut fiindca am uitat aparatul de pozat acasa si astfel am pierdut niste imagini cu care nu ma voi mai intalni niciodata.
Am intalnit pe acel mal de Romanie, pescari ce se porneau la pescuit cu gafe ascutite in rucsacuri, cu triunghiuri ascunse pe care le scoteau la iveala dupa priviri cautatoare in jur si m-am intrebat intr-un miez de noapte intre doua stele si o minunatie de jumatate de luna- cine este in fapt vinovat pentru braconaj? - oamenii, conducatori ai aceste tari?- saracia noastra?- sau felul nostru de a fi?


Ajuns acasa, in dimineata, in bucatarie, in timp ce sotia mea pregatea pestele pentru prajit, mi-am dat seama ca toate acestea sunt de fapt- Romania.

Si inca ceva,- pescarilor de pe mal de Mures, va spun parerea mea- aici se afla cei mai multi si mai mari pesti de pe Mures dar din pacate nu veti putea sa-i prindeti niciodata, puterea braconajului este mai mare decat dorinta voastra- am simtit asta in felul in care isi lasa locurile de pescuit, unul, altuia.
Este o Romanie...


...o Romanie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu