n

n

11 martie 2011

Jurnal- Japonia

Sa scuturat pamantul, apoi oceanul si impreuna au lovit Japonia. Miraculoasa tara cu oameni pe care noi si alte popoare, greu ii intelegem. Fara indoiala au in genele lor genomul suferintei si pe cel al reinvierii, au facut asta in toata istoria lor si au reusit sa fie.
Japonia cu aceste insule nascute din stanci, au reusit sa puna imensitatea apei ce o inconjoara la treaba si alaturi de dorinta lor fara de margini de a o duce bine, au trecut prin sacrificii spre ceea ce este astazi.
Ieri am vazut un reportaj pe televizor despre stuful din delta noastra, cat este cautat de catre occident. Fratilor Dumnezeu ne-a dat pana si stuf, ne-a dat tot ce se putea, a pus si oameni pe acest pamant dar privind spre Japonia, spre acel tinut putin prietenos dar cu acei oameni minunati, imi pare rau ca a uitat sa ne mai daruiasca ceva. Ne-a daruit si o fi spus- descurcati-va- si din pacate nu ne-am descurcat. Reusita nostra deplina este ca inca mai suntem aici dar si aici este o hiba, daca nu eram noi, erau alti, adica tot noi.
In final, trebuie sa multumim Dumnezeului pentru toate, pentru stuful daruit si cu plecaciune si compasiune pentru acea tara cu oameni nemaipomeniti, Japonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu