n

n

25 martie 2011

Jurnal- psihic

Ce si cum sa faci cand ai un coleg de munca cu probleme mentale care rabufnesc din cand in cand fara ca patronul sa stie? Cand vezi ca faptele lui iti incetinesc ritmul de lucru si ca munca lui, asa cum o face el,buna, rea, este singura lui sursa de venit intr-o lume care la marginit, ce poti sa faci?
Patronul daca ar afla, poate la-r da afara si atunci pentru tine poate ar fi mai bine, mai putin stres si un pas inainte pentru productie si veniturile patronului dar cu el ce se va intampla?
Poate ca exista o cale de mijloc care trebuie gasita.
Si ce se intampla cu oamenii care traiesc uneori, in alte lumi furtunoase care le macina viata? Si subliniez, doar uneori.
Uneori este suficient un singur gest si totul este uitat si catalogat ca si cum noi am avea nevoie de perfectiune. Grele intrebari, neprevazute raspunsuri.
Pacat!

2 comentarii:

  1. Cred ca decizia este luata deja,a mai ramas doar sa suporti zi de zi colegul!
    Stiu ca nimanui nu-i este usor sa lucreze cu asemenea..persoane"",dar eu zic totusi ca mai exista o solutie,comunicarea'.
    Poate aceea persoana are cu adevarat nevoie de ajutor,o simpla dicutie calma ar mai aplana situtia.
    Sunt persoane care pur si simplu nu stiu sa ceara ajutor,sau nu o fac din vanitate,de aceea au si rebufniri violente.
    Asta este parerea mea legata de acest caz,in orice situatie oricat de proasta ar fi, eu primul lucru pe care il fac incerc sa comunic si de foarte multe ori da rezultate.
    Sunt de parere ca raul il poti face imediat,dar in general un bine se face mai.......rar!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca are intr-adevar probleme mentale, nu ati putea discret sa discutati cu un membru al familiei sale si sa le atrageti atentia ca are nevoie de ajutor de specialitate? sa ii linistiti ca nu vreti sa faceti rau dar ca totusi au loc incidente care perturba atmosfera la locul de munca si ca poate un psiholog ar putea ajuta.Poate o simpla discutie cu un membru al familiei v-ar putea lamuri mai mult:ati afla daca si acasa are asemenea iesiri/episoade,ati afla daca e caz de boala sau nu, poate e doar o perioada de stres in familie, poate are prescris tratament si nu il face, cred ca ati afla mai multe informatii care v-ar putea orienta spre o masura, decizie sau ce atitudine sa abordati...DAR, e omenos ca nu profitati sa ii faceti rau, e un lucru demn de admirat.

    RăspundețiȘtergere