n

n

30 septembrie 2011

Libertate

Libertate, cel mai dulce cuvant, simtul cel mai plin de implinire si de rost- un cuvant pe care eu , unul mi-l simt apropiat in fiecare zi fiindca de sensul si felul lui de a fi, depinde zambetul meu din acea zi.
Liber-tate-a---incepe cu felul in care imi porneste ceasul sa sune pentru a ma trezii in inceputul de zi, cu felul in care imi fac pachetul pentru orele de munca, cu felul in care ma imbrac in haine de munca si inca cate, mai apoi.
Dacia de serviciu cu care adun colegii pentru a ajunge la locul de munca-o alta libertate pe care o simt....., multe puncte fiindca libertatea de a muncii cu placere a inceput de la un anume timp sa-si piarda rostul iar acum incerc a o regasii in alta parte. Nu stiu daca o voi gasii, simt doar ca altfel nu pot sa mai continui in munca mea si ca mintea mea ma obliga sa merg mai departe.
Libertatea de a spune adevarul- cred eu ca este libertatea suprema, ca cel ce are aceasta putere, trebuie sa fie fericit.
Libertatea o poate avea oricine, omul gras, omul slab, omul destept, omul prost, omul cioban, omul director, omul angajat, omul simplu sau complicat in gandire, brunetul, rosu sau albastru la fata, cel ce miroase a transpiratie fiindca nu are puterea de a se spala, cel imbracat in parfumuri,in haine frumoase si la moda, in haine cumparate la mana a doua...
...cel ce are in stapanire castele sau cel ce sta intr-o cocioaba de casa si isi trimite copii la scoala pentru simplu fapt ca el stie ca libertatea inseamna de fapt cunoastere, putere de a sti si de a face.
Acestea sunt doar o parte din libertatile pe care le-am vazut si simtit in aceasta saptamana ca le au oamenii- este grea si frumoasa viata, plina de libertati este- totul sta in puterea noastra de a alege ce vrem sa fim- liberi in a spune adevarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu