n

n

30 martie 2011

Noi si alte fiinte.

Fiinta verde pe geam. Oare ce putinta si dorinta de a fi!? Noi, inteligentii lui peste nu putem sta astfel pe un geam. Dar in mod sigur, avem putinta noastra, aceea de a vedea aceasta fiinta.
Parere- nu face acest fapt din instinct, il face fiindca gandeste, iar noi in preamarirea noastra de oameni nu bagam in seama un fapt atat de simplu si de evident.
In tot ceea ce se traieste si se petrece in jurul nostru exista o lume aidoma celei in care ne faptuim, atata doar, nu au cuvintele noastre, hainele noastre si inca multe altele. Cred ca in lumea acestor fiinte exista simtul bunului si al raului, cel al curajului si al lasitatii, al nevoii de procreeare si al luptei pentru a putea face asta, si daca gandesc mai departe, e lumea noastra.
Un dram de concluzie, ce ne deosebeste de fiinta lipita de geam?-nu suntem verzi.

2 comentarii:

  1. fiinta verde de pe geam este prietenul copilului meu nr. 2 care, chiar daca are 17 ani, strange lacustele si le elibereaza in spatii bune penteu ele (zice copilul nr 2).

    RăspundețiȘtergere
  2. Nr.2 face un gest simplu, de buna simtire pentru el. Cat bine se intampla prin acest gest banuiesc ca este izvorat dintr-un trecut- al lui, de copil, al tau, de parinte.
    Si intr-o liniste partiala daca auziti zumzetul aripilor in zbor, cred ca in acest fel ele multumesc.

    RăspundețiȘtergere