n

n

7 aprilie 2011

Reforma sanitara?

Aud despre reforma sanitara si pe sticla televizorului vad un ministru increzator in ceea ce face-rezultatele bune se vor vedea in timp, a spus pe un post de televiziune. Azi a murit un om in timp ce era transferat de la un spital ce este considerat inchis, inspre altul, unul din primele rezultate ale reformei aducatoare de beneficii acestei natii.
Spun ca vor transforma spitalele inchise in azile de batrani, o vorba aruncata poporului, aidoma unui caine, un os- Luati osul si mancati sgarciurile de pe el. Si-n acest timp isi vad parca, mai departe de reforma, aparate medicale scumpe, unele fara rostul lor, vandute spitalelor de catre firmele sustinatoare financiar ale puterii, spitale cu pereti reamanajate de aceleasi firme, si sa mai spun- alimente cumparate la pret mare
-Nu, ca scriind, ma intristez.
-lenjeria spitalului spalata de firma lu peste, cu un pret mai mare decat al altei firme ce a candidat la licitatie
-tot ceea ce inseamna birotica
-medicamente
-oxigen
-seringi
-fase
-acum aud la stiri ca un al doilea om a murit si ca premierul cere socoteala ministrului,- inca un os de ros pentru noi. Dumnezeule! mor oameni si nu fiindca vrea El ci fiindca noi, acest popor, nu avem simtul normalitatii.
-iarba tunsa, pomii toaletatii
-crematoriul ce arde produsele medicale si resturi umane
-firma ce... nu fac parte din sistemul sanitar, sunt un simplu sudor dar simt ca aceasta tara cu acesti oameni in ea, sunt cu totii de vina.
Dupa marea furaciune in spitale a firmelor datatoare de bani catre partidele politice (nici o importanta nu are partidul, toate s-au comportant la fel), vine si mica furaciune a angajatilor din spitale. Sunt sigur ca ei, acasa, nu duc lipsa de ceea ce inseamna o parte al necesarului medical. Si astfel, ne mai furam o data.
Si acum ma intreb, cum poate restul populatiei sa sustina un astfel de sistem sanitar?
Cu greu, cu durere stiu ca, nu.
Si in final cred ca daca tot ceea ce am scris mai sus ar fi minciuna, nici un spital din aceasta tara nu ar trebui inchis.
Gandesc, ce as simtii daca unul din acei doi oameni care au murit, ar fi...?
Si ce as putea...?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu