n

n

9 aprilie 2011

Gradina de legume in primavara

Zi de sambata, liber de la sudat, gradinarit in orice conditii.


Prin verdele frunzelor, salcia pluteste in vant prin anotimpuri. Ceilalti copaci ce par a nu fi, isi asteapta randul.


A iesit spanacul din pamant, uimitoare frunza verde ce se grabeste a castiga lupta pentru caldura luminii soarelui impotriva buruienilor. El cere gradinarului doar timpul si daca gradinarul il da, atunci spanacul va fi biruitor.


Leusteanul, ciudata planta traitoare peste iarna. Il vezi disparand in frigul toamnei si nu sti ca nu a murit, ca este acolo si ca in primavara va fi din nou.
Prin inaltarea lui spre cer fata de celelalte verdeturi puse in ciorbe, gust si miros, leusteanul este un adevarat rege.


Pastarnacul ramas in pamant de anul trecut. Cel matur a fost cules, aceste este probabil un pui nebagat in seama. Acum se razbuna pentru neglijenta gradinarului si vrea sa umbreasca pamantul din jurul lui indiferent de ce a pus gradinarul pe strat.
Gradinarul a pus mazare iar aceasta nu are nici o sansa in fata puternicului pastarnac. Cu parere de rau, pastarnacul isi are locul lui in gradina dar acesta nu este acolo- a hotarat gradinarul. Si astfel pastarnacul a disparut.


Mazarea incepe a-si intinde mainile in cautarea unui sprijin pentru viitoarele seminte incatusate in teaca a caror greutate o vor dobora la pamant.Datoria gradinarului este sa nu uite si sa-i ofere sprijinul la momentul potrivit.


Sapata, udata, cu buruienile smulse, mazarea zambeste fericita, parca spunand- daca imi dai, iti voi darui.

2 comentarii:

  1. ce frumos e aliniata :)
    Si la mine a rasarit si trebuie sa intind sforile.Am plivit-o si eu vineri
    Si la mine a rasarit pastarnacul dar alaturi asa ca il las sa faca seminte

    RăspundețiȘtergere
  2. o buna recolta pentru acest comentariu- este o dorinta...

    RăspundețiȘtergere