n

n

27 iunie 2011

Usturoi

Am cel mai tare usturoi. Samanta adusa de undeva din zona Dejului, punerea lui din toamna in pamantul gradinei, culmea- nebagarea mea in seama fata de el si-n primul rand singuratatea lui, fara de vecini care sa-l deranjeze, l-au facut cel mai tare usturoi din tara. Desigur, nu cred ca acesta este adevarul dar eu vreau sa cred si sa-l lingusesc -usturoiule, tu esti cel mai tare din tara.

Sunt sigur ca el nu ma crede dar stiu ca se simte bine prin linguseala mea si mai stiu ca ma priveste intrebator atunci cand trec pe langa el.
Are aproape un metru jumate inaltime si nu incetez a-l privii cu uimire si intrebare- pana unde si pana cand?

In gradina am cei mai nepriceputi cartofi din tara, patrunjelul care a iesit din pamant unde a fost voia lui ci nu a mea, castravetii... alt necaz... dar printre toate acestea ma simt implinit ca am cel mai mare usturoi din tara...,din lume...

2 comentarii:

  1. Nu le mai zice cartofilor "nepriceputi"! Ei n-o sa stie ca tu de fapt incerci sa-i provoci sa fie priceputi si-o sa te creada si-o sa fie chiar nepriceputi. Aseaza-te langa ei si explica-le ca au avut un start mai greu, da' sa nu le fie frica, cu vointa si determinare o sa ajunga din urma plutonul legumelor reusite, ba, daca se straduiesc mai abitir, o sa le si intreaca!
    Bine, nu chiar pe cel mai tare usturoi din lume...

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa incerc fiindca s-ar putea sa ai dreptate...si inca ceva, altceva- de trei ori am incercat sa fac un comentariu pentru felul in care ai descris imaginea de pe coperta revistei Decat o revista, dar nu am reusit - nu stiu, poate descrierea facuta de tine a fost atat de buna incat eu am ramas fara cuvinte... si ai dreptate. este buna revista.

    RăspundețiȘtergere