n

n

5 iulie 2011

Rosia- copilit

Astazi am fost printre rosii, le-am jumulit, le-am legat pe inaltime, le-am atins si am incercat sa le inteleg dorintele zilei.

Inspre pamant i-am oprit frunzele sa se indrepte si multa saracie in verde da senzatia de neputinta, dar daca ma ridic un pic mai sus, in genunchi...
...totul se schimba, este o alta lume.

O alta imagine in care totul pare in regula.
Si asa a fost, le-am copilit, le-am smuls frunzele ce se indreptau inspre pamant si-n acelasi timp priveam cerul incarcat de nori si speranta aveam ca ploaia nu se va cobora pana ce plantele vor reusii sa se vindece.
Nu a fost asa, dupa doua ore de munca, si-n clipa in care am zambit multumit ca le-am facut frumoase, o ploaie s-a coborat din nori si acum tare imi este frica de stropii de ploaie reci si de ce va fi.

3 comentarii:

  1. Si eu am copilit rosiile din solar si le-am rupt frunzele care ajungeau la pamant. Eram in solar cand a inceput ploaia. Astazi am mai asezat castravetii de afara pe plasa, iar maine sper sa reusesc sa ma ocup si de rosiile de afara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este buna activitatea in gradina si parca atunci cand sunt mai multe lucruri de facut, gradina si munca in ea, par mai placute.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu golesc de tot tijele la rosii. Sotul meu s-a speriat cand le-a vazut prima oara asa golase. Acum insa, dupa o luna si mai multe operatiuni de acest fel, se vad rezultatele: rosiile sunt mari si frumoase.

    RăspundețiȘtergere