n

n

14 septembrie 2011

Dacia, Dacia...


Nascuta in 1986, aceasta masina este o parte a vietii mele, impreuna am trecut prin multe in cei 25 de ani si toate aceste amintiri le stiu in mine, cu ele trec mai departe. Acum scriu doar despre una- cu ea mi-am adus copilul nascut de la spital inspre casa. Atunci l-am privit pentru prima data in viata si langa el era cea mai inteleapta strabunica din lume. Ajunsi in parcarea blocului, strabunica mi la pus in brate, un scancet am auzit si nu stiam ce sa fac fiindca sub toata acea acoperire de nou nascut nu stiam unde ii este capul si unde ii sunt picioarele.
Si cata vreme a trecut de atunci!



Da , este o Dacie si daca incerc si ma chinui un pic, prin niste simple poze cred ca pot sa nasc o supermasina din ea.

Dar nu vreau fiindca nu este corect fata de trecut si fata de ziua de maine in care va ajunge(daca va dorii) intr-un centru de colectare a fierului vechi.



Ar mai fi multe de scris, acum prefer sa raman cu mine, cu mine si cu intreaga viata traita alaturi de cea mai tare masina ...


Sa recunoastem cu totii, Dacia a fost cea mai tare masina a noastra si asa va ramane, in primul rand prin amintiri si mai apoi prin puterea ei prin simplitate.

5 comentarii:

  1. "roscata" a fost prima masina a domnului meu, dacie 1300 din 1979, cu motor frantuzesc, cu toate accesoriile originale (un an a umblat dupa 1300-le care era pierdut). amanta lui, ca mereu disparea din casa in parcare, unde o dragalea si-i mai amenaja cate ceva (cum ar fi boxele pioneer).
    cu roscata au vazut fetele toata tara, cu roscata am urcat la pestera scarisoara, unde sus nu mai era decat un jeep, la barajul de la paltinu, prahova, printre nori. cu ea am urmarit inundatiile. concedii de peste 1000 km in fiecare an.
    inca avem dacia, domnul meu nu se indura s-o dea la remat.

    RăspundețiȘtergere
  2. update: uite, daniel, poze din concediul 2007:
    http://www.fototime.com/memberalbum/5851EB320A77487AAA47F4D6628AB490/EACFCFAADFCD417FB238662F9C8883F2
    e si roscata in drum spre scarisoara, cand ameninta sa-i fiarba motorul, exista si dovada ca 100 km la ora nu-i un mit. au fost 1700 km facuti prin tara atunci.

    RăspundețiȘtergere
  3. am vazut pozele, dacia ce va purtat pe drumuri am gasit-o intr-una din poze, castelul Hunedoarei pe langa care trecem de fiecare data cand mergem la gradina l-am vazut in pozele voastre si dincolo de toate acestea cred eu ca ar trebuii sa multumim acestei Dacii ca ne-a dus si ne-a adus inapoi, acasa, sanatosi.

    RăspundețiȘtergere
  4. daniel, dacia asta a fost precum cainele fidel pe care-l iubesti. daca patea ceva, imediat o repara domnul meu pe marginea drumului, nu ne-a lasat niciodata la greu. va veni vremea cand va ajunge si ea la remat, dar nu acum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am avut dacie pana acu vreo 3 ani cand am trecut la un alt nivel. Pot spune ca am avut o dacie buna .. avea cutie cu 5 viteze ..motor de 1410.
    Am tras de saraca masina de numa

    RăspundețiȘtergere