Cultiv legume, ma feresc de chimicalele care au legatura cu ele dintr-un instict pe care nu am incercat sa-l inteleg, asa simt si daca aprofundez problema , nu ii vad rostul.Adevarat, rosia mancata de domnul din filmulet are alt gust, un gust pe care multi lau uitat, un gust pe care nu l-am bagat in seama in vacantele mele de scoala traite in campia de langa Dunare.
Sa cultivam legume eco, sa mancam legume eco dar ce facem cu restul, cu painea pe care o mancam, cu carnea, mezelurile, ouale, dulciurile, sucurile acidulate- daca strabati un supermarket cat eco gasesti in el? Ce poti rezolva mancand legume eco pentru sanatatea ta daca traiesti intr-o mare de chimicale? Sau poate cei ce au legume eco la masa au toate produsele eco pe langa ele? Ma indoiesc.
Mezelurile de pe vremea cand traia cel ce spunem noi ca ne facea rau, aveau un gust deosebit, adevarat ca intr-o anumita perioada erau greu de gasit dar gustul, gustul acela a disparut cu totul.Stiu sigur ca producatori de mezeluri din ziua de azi ar putea face mezelurile acelor timpuri, nu le fac fiindca ele trebuiau lasate anumite perioade la uscat, la afumat si asta ar costa bani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu