n

n

3 martie 2011

Cum se construieste o poarta?

Acesta este atelierul mobil.
Prima data am pus stalpii. Fiindca terenul nu era drept, am luat o masura careia i-am spus cota 0, pe tevile de gaz ce se inaltau langa poarta. Adica, am luat un furtun de vreo sase metri din acela de udat gradina, transparent, in care am pus apa. Ridicate capetele furtunului pe tevile de gaz, am trasat cate o linie in locul unde imi arata apa. Rezultatul cotei 0, o groapa de 80 pentru un stalp si una de un metru si zece pentru celalalt. Am indreptat pamantul, am pus stalpi pe care am sudat mustati din fier beton de 14 si i-am pus in gropi, am pus cate un strat de beton, unul de bolovani pana ce am umplut gropile.
Asa a ramas o saptamana, timp in care sa intarit si asezat betonul.
Am prins de stalpi, prin balamale, cadrul exterior al porti pe care l-am intarit prin niste profile pentru ca poarta sa nu se lase de la greutatea ce aveam sa o pun pe ea, profilele le-am dat jos la final.
Am inceput sa pun teava patrata de 15 cu ajutorul bolobocului si a ruletei, calculand dinainte distanta dintre tevi.
Si dai sudura. Am avut nevoie de mai multe zile fiindca aveam parte de ploaie tot timpul si atunci strangeam jucariile si plecam.

De la atatea ploi abia in iarna am facut poza finala. Pe fundal se vede un balansoar, o alta poveste.

2 comentarii:

  1. Eu am facut un panou de gard intre 2 stalp la 2m . Cand am sudat profilele de 15x15 s-a curbat cadrul. Cum ati procedat pt a nu se indoi ?

    RăspundețiȘtergere
  2. simplu - nimic nu se sudeaza inainte de a se pregatii transformarea --- totul se puncteaza prin afturi si intregul cadru se intareste prin profile, tevi sau orisice fel de material ce mai apoi, se dau deoparte ,

    RăspundețiȘtergere