n

n

23 martie 2011

Jurnal- spital de romania

Azi intr-un spital din Cluj, discutie intre doi pacienti, unul internat de o luna, celalalt internat de cinci minute-La ce doctor esti?
La...
Si eu tot la el.Si cam la cat merge, cat se da?
Pai in functie de om, boala si puterea lui, intre cinci sute si o mie, daca ai destul poti da cat vrei.
Dumneata cat ai dat?
Pai eu inainte sa vin aici am fost internat la spitalul...., o luna m-a tinut acolo fara sa-mi faca nimic si in cele din urma i-am bagat sapte sute de lei in buzunarul doctorului. Maine, poimane se rezolva, mi-a spus. Dupa doua zile am fost transferat la spitalul asta, am ramas cu bani dati degeaba. I-am spus apoi neveste-mii, dute si ia bani imprumut sa am ce sa dau doctorului de la spitalul asta. Am vrut sa-i dau banii dar doctorul mi-a zis -imi dai bani numai cand te vad mergand pe hol, dupa operatie.
Acum am o saptamana de cand merg, multumesc lui Dumnezeu!


Ciudat si nefiresc! Realism cumplit pentru aceasta tara! S-a intamplat, se intampla si v-a mai fi iar conducatorii nostri nu fac nimic, ba dimpotriva -scad salariile doctorilor, cei buni pleaca, cei rai si prosti ca acel doctor ce a lut banii pacientului fara sa-i faca nimic, raman pe mai departe sa ne chinuiasca inainte sa ne omoare.

Problema sistemului sanitar de la noi s-a nascut din firea acestui popor si nu stiu daca el este in stare sa-l rezolve dar o intrebare ma chinuie- De ce dam bani la doctori si in final daca totul este bine, ii multumim lui Dumnezeu!?



Astazi s-a internat tatal meu- Dumnezeu sa-i daruiasca sanatate!

Un comentariu: