n

n

28 aprilie 2011

Salata si ceapa pe masa

Incep sa scriu si imi dau seama brusc ca repet greseala de aseara- ascult radio si sunt stiri.
Mai bine dau pe muzica ...e mai bine, mult mai bine.
S-a trecut si ziua de azi, aceeasi rutina cu munca, cu dureri de oase, cu serialul de comedie de pe televizor si cu multa fereala de stiri.
Azi, multi nori, pic de ploaie- gand pentru gradina.
Ieri am fost la gradina si am ramas placut surptins de tupeul si taria cartofului.Are doar o luna de pamant si incepe sa-si arate coltii fata de vecina lui, salata. Si biata salata sa chinuit cu iarna, cu frigul ei si acum ramane mica fiindca un venetic are mult tupeu.
Ce sa-i faci!? sunt dramele gradinii.

Au inceput sa iasa si cartofii din stratul de ceapa, pe ei i-am pus mai tarziu dar si ei au tupeu si e bine.
In gradina am mai scos buruienile din straturile de mazare, am mai pus noua cuiburi de rosii cherry cu seminte primite dintr-un sat al vaii Streiului, am udat un strat de spanac, am mai privit cerul si in final am cules primele capatani de salata. O plasa am umplut, acasa le-am si intins pe masa si le-am pozat- mandru sa ma simt.

Ooo...si ceapa am luat, cum de am putut uita de ea!? Mult verde pe masa din bucatarie, va venii si vremea cand voi aduce culoarea rosie de la gradina si atunci tabloul va fi mai colorat.


Nu stiu de ce, dar parca scrisul nu are viata.Mai bine incerc cu o floare.

2 comentarii:

  1. ai toate motivele sa fii mandru, sunt roadele muncii tale.
    nu-i asa ca-s mai gustoase decat orice alte verzituri cumparate?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat, eu si aceste verzituri avem impreuna un trecut, simpla lor cumparare de la un supermarket nu implica altceva decat un cantar si o hartie-ele nu au gust, trecutul-da.

    RăspundețiȘtergere