n

n

20 mai 2011

Spanac, salata, morcovi, patrunjel, rosii in luna Mai

Supararea ma trezit in dimineata sau visul urat ce ma chinuit si nu sa lasat pana ce nu ma trezit.
In vis se facea ca...nu am gasit niciodata ceva predestinat in visurile mele, mai ales in cele in care se intampla ceva rau- cred ca totul are legatura cu nevoile corpului, el reactioneaza si obliga trezirea prin vise urate- e doar o parere.
Constientul a castigat lupta impotriva visului si trezirea mi-a daruit-o si am rasuflat usurat in zorii diminetii.
De ce scriu despre suparare si vis urat?- in dupa amiaza dupa orele de munca am pornit spre gradina trecand peste drumul plin de gropi al unei parti din acest nesfarsit drum romanesc, poarta gradinei am deschis si tare rau m-am suparat. Priveam de la margine de gradina inspre mazare, salata, usturoiul pus din toamna si inspre minunatele rosii ce o duc foarte bine si apoi mi-am intors privirea inspre o alta parte a gradinei- spanacul Gheorghe sa apucat de facut seminte, patrunjelul a iesit ca vai de el iar morvovii la fel.
Si m-am luat de Gheorghe- pai bine ma, asa ne-a fost intelegerea, eu te-am pus in pamant, te-am sapat, buruienile de langa tine le-am smuls, te-am si udat de doua ori cu stropitoarea si tu te apuci de facut seminte si te grabesti ca fata mare la maritat!
Adevar este in ceea ce spui tu, mi-a grait Gheorghe ,dar ai facut o greseala de neiertat- ne-ai daruit apa dar mult prea putina, tu chiar crezi ca eu o sa astept la nesfarsit sa simt apa dupa nevoile mele, mai bine ma fac samanta si te salut- la anul ne intalnim daca o sa mai vrei si daca ai invatat ceva din intalnirea noastra din acest an.
Am tacut cateva clipe, prin cap imi zburau ganduri de razbunare pentru anul viitor- Gheorghe cumva trebuie sa rezolv problema cu tine, am gandit si mai mult nu am apucat- morcovul Ion de pe stratul vecin a inceput sa ma ieie in suturi, ca nu am pus bine semintele in pamant, ca nu aveau adancimea si umiditatea necesara, ca de unde am luat semintele, ca de ce nu am pus si moarcove in pamant sa nu se simta si ei singuri?
Dupa critica lui Ion nu am mai avut curajul sa privesc patrunjelul unde stiam ca jalea este si mai mare, iesisera din seminte cine si cum a vrut de parca nu munceau la privat.
Sau poate plicul de seminte pe care l-am cumparat facea parte dintr-un sindicat de care nu am auzit eu si acum se razbuna pe capitalistul din mine?
Mai stau cateva zile sa vad ce castig am de pe urma lor si in functie de el o sa le dau apa, sapa sau bani... sau daca nu ... o sa dau anunt pentru alti angajati si de data asta o sa le dau si proba de lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu